Boban & Marko Markovic Orkestar @ Half Note

Κυριακή βράδυ.Έναγεμάτο Half Note ανυπομονεί να δει το γκρουπ Boban Markovic, αποτελούμενο από χάλκινα.. Ανάμεσά τους κι εγώ με τη Λ. και τους γονείς μου.
Η ορχήστρα παρατάσσεται στη μικρή σκηνή του μπαρ και το κοινό ξεκινά τα ταξίδια..
Photobucket - Video and Image Hosting

Μουσική από τα φιλμ του Εμίρ Κουστουρίτσα, τσιγγάνικη παράδοση, ανατολίτικα στοιχεία και φανκ ρυθμοί υπό την αισθητική της τζαζ τέλεια αναμεμιγμένα.. Από τον Goran Bregovic μεταφερόμαστε στους Τούρκους Laco Tayfa και απ’το εβραΐκό «Hava Nagila» στον λατρεμένο Βrahms και το «Hungarian Dance #5».. Aπό τραγούδια του γλεντιού όπως η «Mesecina» σε μοιρολόγια και από απίστευτα σολάκια μεταξύ των χάλκινων στη συγκίνηση και το απίστευτο αίσθημα στο «Ederlezi» .. Ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, ήχων και χρωμάτων.. Ένα ταξίδι των αισθήσεων. Μουσική χωρίς σύνορα, χωρίς όρια, χωρίς ταμπέλα.. Τη νιώθεις,την αισθάνεσαι,τη ζεις… Μουσική πραγματική, αυθεντική, ταξιδιάρα..
Μετά από τέτοιες μαγικές στιγμές πώς να μην αισθάνεσαι δέος όταν αποκαλύπτεται πως η Λ. γνωρίζει προσωπικά τον Boban και στον γνωρίζει; Όταν αυτός σου δίνει το νέο album του γκρουπ με την υπογραφή του;.. Απλά υπέροχα!.. Γι’αυτό κυκλοφορώ με ένα τεράστιο χαμόγελο από το βράδυ της Κυριακής..
Οι εμφανίσεις στο Half Note θα συνεχιστούν μέχρι και την Πέμπτη 9/11 και την Παρασκευή 10/11 το γκρουπ θα εμφανιστεί στο Βόλο, στο χώρο «Νικόλας».. Μην τους χάσετε!!!!!!!!!
Photobucket - Video and Image Hosting

~ από justelene στο 7 Νοεμβρίου, 2006.

2 Σχόλια to “Boban & Marko Markovic Orkestar @ Half Note”

  1. Theos o Markovic tha simfoniso. Enas filos tourkos, mou esteile perisi ena cd tou Laco Tayfa to «Bergam Gaydasi» . Aplos teleio! Fantazomai omos oti den pigate na deite tous Eleusis… Kakos! Psaxte to cd nomizo kikloforise. Pragmatika kali mousiki, apo ellines dimiourgous!

  2. To eixa ypopshn mou outws h allws.. Nomizw omws oti esy me epeises telika!

Σχολιάστε