Επιτέλους

Photobucket - Video and Image Hosting

Παρασκευή. Επιτέλους έχει φτάσει η μέρα που περιμένεις όλη τη βδομάδα, ήρθε η μέρα για την οποία ζεις.
Αφού περνάς όλο το πρωί κάνοντας εργασία στη Φυσική και το απόγευμα στο φροντιστήριο, έρχεται η ώρα που επιτέλους σχολάς.. 22.30.. Στη στάση του λεωφορείου βλέπεις ένα σωρό άτομα απ’το φροντιστήριο να περιμένουν, όλοι θα βγουν το βράδυ. Το ηλίθιο λεωφορείο αργεί όπως πάντα, αλλά χάρις στο discman και στην κουβέντα το τέταρτο περνάει.
11 παρά είσαι στον Πεζόδρομο. Πετυχαίνεις την παρέα σου, βλέπεις ότι σε ένα μπαράκι γίνεται πάρτι, βλέπεις γνωστούς, χαιρετιέσαι με πιο πολύ κόσμο από ποτέ.
«Πού τους γνώρισες όλους αυτούς; Πάντα χαιρέταγες κόσμο αλλά σήμερα έγινε της τρελής.».. «Στην κατάληψη.».. «Θα το ανοίξετε το σχολείο;».. «Ανοιχτό είναι. Και δεν πρόκειται να το ξανακλείσουμε. Μαλακία. Έχω αποσυντονιστεί πλήρως, δε μπορώ να μπω σε τάξη.».. «Κι εγώ έχω ξεχάσει πως είναι..».. «Και γράφω και διαγώνισμα Μαθηματικά.. Φρίκη! ΒΑΡΙΕΜΑΙ να διαβάσω, όλη αυτή τη βδομάδα διάβαζα. Και αύριο δηλαδή, αφού γράφουμε Φυσική την Κυριακή θα ξεσκιστώ πάλι.».. «Γιατί να περνάμε τόσο γαμάτα;»..»Έλα μου ντε..»
Μετά από δύο ώρες και ενώ έχετε καλύψει όλα τα θέματα συζήτησης φεύγεις. Ξενυχτάς μιλώντας και ξεχνάς να διαβάσεις Οικονομία για το πρωί του Σαββάτου.. «Δε βαριέσαι..το πρωί». Ποιο πρωί, αφού δεν ξυπνάς, όταν ξυπνήσεις συνειδητοποιείς πως έχετε επανάληψη και νυστάζεις.. Δε λύνεις τις ασκήσεις πολλαπλής επιλογής, ξεφυλλίζεις μια στα γρήγορα το βιβλίο και την κάνεις.
Έχεις ήδη καθυστερήσει, αλλά η Λαϊκή σε καθυστερεί κι άλλο. Συνωστισμός, γιαγιάδες με καρότσια, παιδάκια που γυρνάνε εδώ κι εκεί, πάγκοι παντού που φράζουν όλα τα στενά.. Συναντάς το Γιώργο και πηγαίνετε μαζί. «Κούλαρε.. Ας αργήσουμε».. «Σα να έχεις δίκιο.». Σου λέει πως μόλις ήρθε από Γλυφάδα, πως είναι άϋπνος και σκέφτεσαι πως κι εσύ ένα 3ωρο έχεις ξεκουραστεί.
Έχετε πάρει απουσίες, αλλά ο Γιώργος τα κανονίζει και για σένα. Γράφετε τεστ, λύνεις την άσκηση, αλλά όπως πάντα δεν ξέρεις θεωρία, όπως και κανένας. Πολλές απορίες, λάθος απαντήσεις. η καθηγήτρια αγανακτεί και λύνει το θέμα στον πίνακα. «Δεν πιάνεται για τεστ, πείτε ότι λύσαμε άσκηση στην τάξη.»..
Θέμα συζήτησης.. Η 28η Οκτωβρίου. «Γιορτή θα κάνουμε ;» .. «Δεν ξέρω.».. «Όχι. Θα πάμε λέει σε πορεία.».. «Αυτό είναι για την παρέλαση. Αντί για παρέλαση θα έχουμε πορείες, αλλά η γιορτή θα γίνει κανονικά. Μες στην κατάληψη, η γυμνάστρια είχε μπει και έκανε πρόβα στους χορούς στο προαύλιο. Και εμείς, για να μην ακυρωθεί η γιορτή, καθίσαμε μες στην κατάληψη και χορεύαμε.. Τι καλαματιανό, τι συρτάκι.. Στο μεταξύ, ακόμα δεν έχω καταλάβει που κολλάνε οι χοροί.».. Το κουδούνι χτυπάει, πάτε για το δεύτερο γύρο.
Σχολάς, νυστάζεις, πεινάς, βαριέσαι. Ξέρεις ότι θα φας όλη τη μέρα διαβάζοντας, ότι δε θα βγεις γιατί όλοι θα διαβάζουν και ότι θα βαρεθείς μέχρι θανάτου. Γυρνάς στο σπίτι και το μόνο που θες είναι να φας (γιατί έφυγες σαν τη τρελή το πρωί χωρίς να έχεις φάει τίποτα), να διαβάσεις λίγο εφημερίδα και να ξαπλώσεις για κανά 3ωρο.. Αλλά η μέρα στα φέρνει αλλιώς.
Πρέπει να πας να βγάλεις ταυτότητα- αν θες εκείνο το ταξιδάκι τα Χριστούγεννα στη Γερμανία- κάτι που είχες ξεχάσει τελείως. Στην αστυνομία γίνεται χαμός, 20 άτομα πριν από εσένα και τον αδερφούλη σου. Πηγαίνετε για ψώνια στο διπλανό σούπερ μάρκετ, μετά από μισή ώρα ξαναγυρνάτε. Ο ίδιος χαμός. Γνωρίζεσαι με τον Λ. , πιάνετε την κουβέντα. «Είμαι εδώ από τις 8 το πρωί και είναι 11.30.. Πήρα ένα ταξί και πήγα Γερμανικά, ξανάρθα και τίποτα.». Πηγαίνω και παίρνω κάτι βοηθήματα και ξαναγυρνάω. Η ίδια κατάσταση. ο Λ. μου κάνει : «Πήγα έπαιξα Στοίχημα, στο videoclub και πάλι τα ίδια γαμώτο.» .. «Ασ’ τα να πάνε..».. Κανονικά 12 η ώρα κλείνει η υπηρεσία, αλλά λόγω εκλογών είναι ανοιχτή μέχρι τις 8, για να βγάλουν ταυτότητα όσοι πρέπει να ψηφήσουν. Έρχεται με γιαγιά 100 χρονών  να βγάλει ταυτότητα για να ψηφήσει Κυριακή πρωί. Της παραχωρούμε άπαντες τη σειρά μας και ο Λ. μου κάνει «Τι να ψηφήσει αυτή.. Ούτε να περπατήσει δε μπορεί..». Ο αδερφός σου έχει Ωδείο, φεύγετε, γυρνάτε σπίτι και στις 3 πια το μεσημέρι ξαναγυρνάτε. Κάποιοι πρωινοί είναι ακόμα εκεί, αλλά γενικά δεν έχει τον ίδιο χαμό. Ο Λ. έχει φύγει.. Μετά από κάνα μισάωρο τελειώνετε επιτέλους και κρατάς εντυπωσιασμένη την ταυτότητά σου.. Γαμώτο, η ώρα έχει περάσει και έχεις διάβασμα..
Περνάς περίπου δύο ώρες πάνω από το βιβλίο, μη μπορώντας να συγκεντρωθείς ούτε να διαβάσεις. Δέχεσαι μηνύματα από πολύ κόσμο.»Βαριέμαι», «Δε μπορώ να διαβάσω», »Ρε δεν παίζει να συγκεντρωθώ.».. Όλοι στην ίδια φάση είστε. Όταν επιτέλους έχεις βρει κάποιο ρυθμό έρχονται επισκέψεις. Και ποιος θα φυλάξει το μικρό για να τα πουν με την ησυχία τους οι γονείς; Ευτυχώς αυτό το μικρό, παρόλο που πάει μόλις Τετάρτη Δημοτικού (θεωρητικά τουλάχιστον, αφού δεν έχει κάνει καθόλου μάθημα με τις απεργίες)  ακούει Rammstein, Korn και System of a down.. Κατά τις 23.00 κάθεσαι επιτέλους να διαβάσεις, μέχρι τις 3.00 το πρωί..
Την Κυριακή ξυπνάς νωρίς για να κάνεις επανάληψη. Έχεις βαρεθεί να βλέπεις τους ίδιους τύπους, να λύνεις παρόμοιες ασκήσεις και να ξαναδιαβάζεις τη θεωρία. «Ε.. α στο καλό. Θα πάω κι ό,τι γράψω. Τέρμα το διάβασμα.»..
Το διαγώνισμα είναι 6 σελίδες. Ο χρόνος ίσα ίσα που φτάνει, αλλά λόγω τυπογραφικών λαθών, λύνεις τις ίδιες ασκήσεις ξανά και ξανά και χάνεις τρελό χρόνο. Δεν τα προλαβαίνεις όλα, αλλά μετά που μιλάτε με τα παιδιά καταλαβαίνεις ότι κανείς δεν τα πρόλαβε όλα.. Άντε Κυριακή.. Ευτυχώς δεν έχεις σχολείο αύριο και θα βγεις σήμερα.. Επιτέλους ΑΡΑΞΕ..

~ από justelene στο 22 Οκτωβρίου, 2006.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: