Κατάληψη : Το κλείσιμο του σχολείου

Ξύπνησα 5 παρά 15.. Τα μάτια μου έκλειναν, είχα κοιμηθεί συνολικά 3 ώρες. Ντύθηκα στο άψε σβήσε, πλύθηκα και την έκανα. Είχα ραντεβού με την Ηλέκτρα στις 5 και 15 στο φροντιστήριο για να πάμε μαζί στο σχολείο. Έξω δεν είχε ξημερώσει ακόμα, νύχτα ήταν ουσιαστικά, η λεωφόρος άδεια, τα πεζοδρόμια πιο άδεια.. Ένιωθα περίεργα, μέχρις ότου πέρασα από ένα εκλογικό κέντρο. Ήταν γεμάτο κόσμο.. «Τι να γίνει με το δήμαρχο να γλεντάει δίπλα; «.. Φτάνω με 5 λεπτά καθυστέρηση, αλλά η Ηλέκτρα δεν έχει εμφανιστεί ακόμα. Την παίρνω στο κινητό και βγαίνει ο Σαρμπέλ να μου τραγουδάει «Τι κι αν σε πήρα σοβαρά».. Δεν το σηκώνει, αλλά έρχεται μετά από 5 λεπτά..
6 παρά 25 φτάνουμε στο σχολείο. Βλέπουμε την κάτω πόρτα ήδη κλειστή, φραγμένη με κάδο και γύρω γύρω λάστιχα. «Τα θηρία.. Πότε προλάβανε ;;» . Ανεβαίνουμε πάνω : οι κλασικοί. Μόνο ο Ευθύμης κι ο Αρχηγός λείπουν.. Ο πρώτος κοιμάται και ο δεύτερος είναι κατά της κατάληψης γι’αυτή τη βδομάδα. Η πόρτα είναι κλειστή κανονικά, ο κάδος στη θέση του και πάνω στον κάδο έχουν φέρει έναν… καναπέ!! Όλη την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 2 καρέκλες.. Τώρα έχουμε καναπέ.. «Ε μη πιαστεί και η μέση μας στη σκοπιά.»
Πάμε στο σπιτάκι του φύλακα. Είναι μέσα η «δικιά μας φύλακας», που είναι υπέρ της κατάληψης . Παίζει πασιέντζα στον υπολογιστή και βλέπει τηλεόραση. «Καθίστε κορίτσια.. Θα πουντιάσετε καλέ!! Κάνει πολύ κρύο έξω..».. «Κάνει απίστευτο κρύο.. Αλλά τι να κάνουμε; Ποιος θα το κλείσει;» . Χαζεύουμε κάτι περιοδικά και μετά τα κορίτσια πάνε να δούνε αν έχει ανοίξει κάποιο περίπτερο, μιας και κανένας δεν έχει φάει. Εγώ μένω με τα αγόρια.
Ανακαλύπτω τον Μ. και τον Μ. στην ταράτσα, να προσπαθούν να στήσουν τα πανό. «Πώς ανεβήκατε εκεί πάνω; Οι τουαλέτες είναι κλειδωμένες.. «. «Από το δοκάρι που είναι και καλά για την ελληνική σημαία, άσχετα αν δεν έχει μπει ποτέ σημαία.. Σκαρφαλώσαμε.. Φέρε πέτρες για να τις κρεμάσουμε στο κάτω μέρος του πανό, γιατί το παίρνει ο αέρας. Ενώ το έχουμε σταθεροποιήσει πάνω, από κάτω το κουνάει και δε φαίνεται η λέξη ΚΑΤΑΛΗΨΗ καθαρά. Θα δέσουμε πέτρες λοιπόν που θα χρησιμοποιήσουμε ως βαρίδια..» . Μαζί με τη βοήθεια των αγοριών καταφέρνουν και στήνουν το πανό.
Τα αγόρια έχουν μαζευτεί στην πόρτα. «Ρε παιδιά τι ψοφόκριο είναι αυτό; «.. «Γάμησέ τα.. Δεν παλεύεται με την καμία..». Στο μεταξύ άπαντες πεινάνε. Κυρίως ο Γ.. Πιάνουμε μια συζήτηση για το φαΐ, όταν ο Π. πετάει την ιδέα να βάλουμε φωτιά. Παίρνουν ένα σκουπιδοτενεκέ, βγάζουν τη σακούλα με τα σκουπίδια, ανοίγουν τον κάδο ανακύκλωσης και βγάζουν έξω βιβλία και χαρτιά και ανάβουν φωτιά.. «Αχ! Ζεστούλα !!!»..
Τα κορίτσια επιστρέφουν, όλα είναι κλειστά. «Καθίστε εσείς εδώ, εμείς θα πάμε κάτω.».. Η ώρα είναι 6 και 20.. Κάποιοι φεύγουν για να πάνε σπίτια τους και να φάνε. Κατά τις 7 που θα γυρίσουν θα φύγουμε οι υπόλοιποι. Καθόμαστε λοιπόν 4 κορίτσια στον καναπέ και ο Γ. μαζί.. «Ρε συ.. Έχει παστίτσιο η μάνα μου σπίτι.. Το λιγουρεύομαι όλη αυτή την ώρα.».. «Κι εγώ πεινάω», του λέω. «Άντε να έρθει κάποιος για να την κάνω..».
Θέμα συζήτησης; Το χθεσινό επεισόδιο του «Παρά Πέντε» με τη Θεοπούλα να τηλεφωνεί σε ροζ γραμμή και να λέει τα προβλήματά της.. Η Ηλέκτρα ξάφνου βγάζει από τη τσάντα το walky talky και αρχίζει να κάνει πλάκα στα αγόρια που είναι κάτω. Σε λίγο μπαίνουμε όλοι στο παιχνίδι και πέφτει τρελό γέλιο..
Ξάφνου σταματάει ένα μπατσικό. «Καλημέρα όμορφες.. Κατάληψη;».. «Ναι.».. «Όλο το σχολείο; «.. «Μόνο το Λύκειο..» .. «Το Γυμνάσιο κάνει κανονικά μάθημα;».. «Ναι..».. «Πώς κι έτσι ;»..» Εμείς τους αφήνουμε να μπούνε και από μόνοι τους δεν κάνουν..».. «Α καλά.. Καλημέρααα..».
Έρχεται ένας φίλος του Γ. και κατεβαίνουν μαζί κάτω. Έρχεται και ο Χρήστος και φεύγω. Γυρνάω σπίτι και αφού έχω φάει ένα τοστ ανακαλύπτω τσουρέκι.. 8 παρά ξυπνάνε ο πατέρας κι ο αδερφός μου. «Να σου ζεστάνω γάλα να φας corn flakes ;», με ρωτάει ο πατέρας μου.. «Ναι, ναι».. 8 παρά τέταρτο φεύγω.
Παώ στην πλάγια πόρτα. Ο Γ. μου λέει πως ξετίναξε ό,τι βρήκε στο ψυγείο και του απαντώ πως κι εγώ έχω φάει ένα κάρο.. «Εμ.. Μας είχε κόψει η λόρδα τόση ώρα..». Κάνει πάρα πολύ κρύο. Παραγγέλνουμε 3 άτομα στην Ελένη ζεστές σοκολάτες από το κυλικείο. Βγάζω τα μαθηματικά και αρχίζω να διαβάζω.. Όρια που τείνουν στο άπειρο, συνέχεια συνάρτησης, Θεώρημα Bolzano.. Γράφω διαγώνισμα απόψε στο φροντιστήριο.. «Ε δεν πας καλά. Με τόσο κρύο και τόση φασαρία εσύ διαβάζεις; «, μου κάνει ο Α. .. «Ε τι να κάνουμε ; Πότε να διαβάσω ; Ας ξεμπερδεύω με τη θεωρία από τώρα.. Γράφω διαγώνισμα.».. «Και γιατί δεν κάθεσαι σπίτι σου χρυσή μου; » .. » Θα πάω σε λίγο σπίτι. Τώρα ήρθα για να φαινόμαστε πολύς κόσμος με τους καθηγητές απ’έξω. Εξάλλου, πάντα με φασαρία διαβάζω.».. «Είσαι ανισόρροπη τελείως..»..»Κοίτα.. Όταν υπάρχει ησυχία, θέλω να κάνω φασαρία, οπότε όπως καταλαβαίνεις δε διαβάζω. Ενώ όταν έχω μουσική ή τηλεόραση συγκεντρώνομαι στη μουσική ή στην τηλεόραση..».. «Δε μπορώ να πω. Αυτό έχει μια λογική..».
Κρύο, κρύο, κρύο.. Κατά τις 9.30 φεύγουμε με τον Λ. .. Αυτός γράφει Φυσική.. «Καλό διάβασμα βρε.. Θα περάσεις αργότερα; «.. «Μάλλον το βράδυ..».. «ΟΚ..CU! «

~ από justelene στο 17 Οκτωβρίου, 2006.

5 Σχόλια to “Κατάληψη : Το κλείσιμο του σχολείου”

 1. Ζούμε σε βάρος σας. Και μεις οι φροντιστές και οι «δημόσιοι» εκπαιδευτικοί»και όλη η κοινωνία.
  Βαστατε παιδιά αλλά κάντε και κάτι άλλο πέρα από την κατάληψη. Οργανώστε και στηστε ένα σχολείο όπως το θέλετε εσείς. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΕΛΙΑ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙς ΝΟΜΙΖΕΤΕ. Δείξτε τους ότι δεν το κανετε για να χασετε μαθηματα αλλά γιατι ονειρεύεστε ένα άλλο σχολείο. Καλέστε πνευματικούς ανθρώπους επιστήμονες, δάσκαλους αληθινούς να δωσουν διαλέξεις να συζητήσετε. οργανωστε συζητησεις, θεατρικες ομαδες, ότι θέλετε.Ανοίξτε το σχολείο στη γειτονια και στα όνειρά σας. Δείξτε ότι τα σχολεία δεν είναι κλειστά αλλά ανοιχτά σε νεους ανθρωπους και νεα μυαλά.

 2. Α, το κρατάτε για τα καλά εσείς!
  Ωραίες ώρες ξυπνάς πάντως. Εγώ δε θα μπορούσα.
  Κοίτα, αν δε σφάξετε κανέναν υπεύθυνο του υπουργείου παιδείας δεν πρόκειται να δείτε προκοπή!!!!!
  Η επανάσταση θέλει αίμα για να πετύχει! Δεν το λέω εγώ, ο Τσε το είχε πει, μισό αιώνα πριν!

 3. Όρια που τείνουν στο άπειρο, συνέχεια συνάρτησης, Θεώρημα Bolzano..
  Ta αγαπημένα μου!!!

 4. padrazo, σε ποιον αιθέρα ονειρεύεσαι?

 5. παιδια η καταλιψης ειναι καλα αλλα χανου με μαθηματα. !!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: