Αχ!..

Σήμερα γύρισε ο αδερφός μου από την κατασκήνωση και μιλάγαμε για ώρες. Μετά με πήρε ο Χάρης τηλέφωνο και μου έλεγε τι τραβάει σαν ομαδάρχης .Θυμήθηκα διάφορες φάσεις : τόσο αυτές που είχαμε ζήσει μαζί όσο και άλλες..Θυμήθηκα τις φάρσες, τα «κολυνώματα», τα βαλς, τους διαγωνισμούς, τα παιχνίδια και πρόσωπα πολλά πέρασαν από μπροστά μου.. 

«Ήταν βράδυ σου λέω .Ο Σπύρος το είχε σκάσει από το θάλαμο γιατί κατουριότανε αλλά λόγω του ένοχου παρελθόντος του δεν τον πίστευε κανένας. Αφού είχε ξαλαφρώσει και γύρναγε πίσω, ακούει φωνές και καταλαβαίνει ότι γίνεται νυχτερινή επιθεώρηση. Βλέπει λοιπόν το θάλαμο, αλλά η πόρτα ήταν κλειστή. Πηδάει λοιπόν από το παράθυρο. Μόλις πάει να ξαπλώσει στο κρεβάτι του ,βλέπει κάποιον να κοιμάται ήδη  εκεί. Είχε μπει σε λάθος σκηνή.. Έκατσε σε ένα άδειο κρεβάτι μέχρι να τελειώσει η επιθεώρηση και γύρισε μετά στο θάλαμό μας..» 

«Λοιπόν κορίτσια, επειδή κάθε χρόνο κολλάτε ψείρες θα σας ψεκάσουμε με αντιψειρικό. Χωριστείτε σε ομάδες και ελάτε.»Μας ψεκάζουν με ένα πράγμα που βρομάει απαίσια. Το τριχωτό του κεφαλιού τσούζει. Οι περισσότερες τσιρίζουν. Οι μικρές κλαίνε. Για να ξεχαστώ συνεχίζω το διάβασμα του «Δέντρου που μεγαλώνει στο Μπρούκλιν.».Με λένε αναίσθητη, όμως το κεφάλι μου έχει λαμπαδιάσει. Τα αγόρια έχουν μαζευτεί και μας κοιτάνε. Κουτσομπολεύουν και χαχανίζουν. Πανικός..«Ρε κορίτσια, τόσα χρόνια γίνεται αυτή η διαδικασία. Τόση τσιρίδα και τόσο δάκρυ δεν έχει ξαναπέσει. Χαλαρώστε λίγο. Είπαμε : για σιγουριά γίνονται όλα..» Κανονίζεται έκτακτη ομιλία στο αμφιθέατρο για να μας «ηρεμήσουν» και μετά επιτέλους μπορούμε να λουστούμε.. 

Είχαμε Έξοδο γιατί είχαμε πάρει δέκα με δύο τόνους όσον αφορά την καθαριότητα. Είχαμε απομακρυνθεί αρκετά και είχαμε φτάσει στο Κυλικείο. Η Πόπη πηδάει πίσω από τον πάγκο και βρίσκει παγωτά στο ψυγείο. Πετάει και σε μας και φεύγουμε, για να μη μας καταλάβουμε. Την επόμενη βραδιά πάμε να κάνουμε το ίδιο, αλλά ακούγονται ομιλίες. Η Πόπη κρύβεται κάτω από τον πάγκο του κυλικείο και οι υπόλοιποι πάμε στο ποδηλατοδρόμιο δίπλα. Μόλις περνάνε δυο ομαδάρχες αρχίζουμε να τρέχουμε. Η Πόπη έχει βουτήξει μια σακούλα με παγωτά και τρέχει πίσω μας. Όταν πάμε να τα φάμε βλέπουμε με απογοήτευση ότι η σακούλα με τα παγωτά ήταν αρακάς.» 

«Βρε συ σου λέω ΔΕΝ αντέχω. Μου έχουν σπάσει τα νεύρα. Ξέρεις τι κάνω το βράδυ για να κοιμηθούνε; Τους βάζω το CD των Napalm Death που μου έδωσες. Τρομάζουν με τη μουσική και τις κραυγές και τα παίρνει ο ύπνος. Έχει γίνει περιζήτητο το CD,τι να λέμε τώρα..» 

Λοιπόν κορίτσια, κάτι πρέπει να γίνει με την  περίπτωσή σας. Όταν πέφτει το νανούρισμα πρέπει να είστε ξαπλωμένες. Όχι βόλτες στα δωμάτια των αγοριών και προπάντων όχι βόλτες στις τουαλέτες και στις βρύσες. Έχετε μισή ώρα να πλυθείτε και να ετοιμαστείτε, πώς δεν προλαβαίνετε; Τι κάνετε πια; Και ούτε παρατήρηση δεν μπορούμε να μπούμε και να σας κάνουμε γιατί «ντύνεστε»,και μετά από μισή ώρα πάλι «ντύνεστε» και μετά από κάνα δίωρο πάλι κάποια γυμνή θα’ ναι. Ούτε πανοπλία να φοράγατε.. Ειδικά εσύ. Όσες φορές περνάω έξω από τη σκηνή σου και έχει σιωπητήριο πάντα στο κατώφλι σε βρίσκω και πάντα με χαιρετάς. Μη περιμένεις να με καληνυχτίσεις, πέσε και κοιμήσου..» 

«Κορίτσια βγήκε βρόμα ότι τα αγόρια τελευταία βραδιά θα μας κολυνώσουν. Γι’αυτό μαζέψτε παπούτσια, πετσέτες και ό,τι άλλο έχετε απλωμένο και σύρετε τα ακριανά κρεβάτια πιο μέσα σε περίπτωση που κάποιος έξυπνος θελήσει να σκαρφαλώσει. Θα φυλάμε βάρδιες των δύο ωρών.» 

Ένα δυνατό χειροκρότημα για τη Ράνια και τη Ναταλία. Το τραγούδι που θα μας πούνε είναι το «Ταγκό  της Νεφέλης».»Έχοντας τελειώσει το τραγούδι και ενώ πάμε να φύγουμε πατώ το καλώδιο και το μικρόφωνο πέφτει κάτω. Δεν κάνουμε τίποτα, αλλά τρέχουμε να κρυφτούμε στο πλήθος. «Ήταν η Ναταλία και η Ράνια. Ήταν το μικρόφωνο της κατασκήνωσης».. 

«Σήμερα όσοι θέλουν μπορούν να κοιμηθούν στο γρασίδι. Πάρτε υπνόσακους και στρώματα και ελάτε να κοιμηθούμε κάτω από τα αστέρια..» 

«Και το βραβείο για την πιο τακτοποιημένη σκηνή παίρνει η σκηνή..». «23» φωνάζουμε εμείς, αλλά τα αγόρια έχουν σκάσει στα γέλια. «Μια φορά το πήρατε. Τέτοια λάθη δεν επαναλαμβάνονται..» . «Το βραβείο λοιπόν πάει στη σκηνή 21.Τα αγόρια να έρθουν και να παραλάβουν το κύπελλο..» 

-«Ρε συ τι έχεις μέσα σε αυτό το μπουκάλι;»-«Ξίδι.»-«Και πού το πας; Τι να το κάνεις στο μπάνιο;»-«Αν βάζεις λίγο ξίδι μετά το λούσιμο δεν κολλάς ψείρες.»-«Και καλά τι ξίδι είναι αυτό;»-«Λύσσαξες πια! Μπαλσάμικο είναι! Εντάξει τώρα;» 

Καθόμασταν με το Χάρη και συζητούσαμε, μέχρι που έρχονται δυο μικρά κοριτσάκια. -«Χάρη, θα μας πας στις κούνιες;». -«Αδερφές σου είναι;» -«Όχι, αλλά πέρσι βοηθούσα την αδερφή μου που ήταν ομαδάρχισσα και με έχουν μάθει. Κορίτσια, δεν μπορώ τώρα. Είμαι με την κοπέλα, δεν κάνει να την αφήσω. Θα πάμε αύριο, εντάξει;»-«Όχι, όχι. Εμείς θέλουμε τώρα.»-«Ρε κορίτσια δε μπορώ τώρα, δε το βλέπετε;»Ξάφνου βγαίνει η Κέλλη.-«Τι γίνεται ρε παιδιά; Δε σας αφήνουν να ξεμοναχιαστείτε; Θα τα κανονίσω εγώ.»-«Λοιπόν κορίτσια εγώ είμαι η κυρία Κέλλη. Ο Χάρης θα πρέπει να πάει για μια δουλειά σε λίγο, γι’ αυτό δε μπορεί να σας πάει στην παιδική χαρά. Του έχω βάλει εγώ μια δουλίτσα, εντάξει; Σας υπόσχομαι ότι αύριο θα σας πάει.»-«Κυρία Κέλλη, είστε πολύ καλή. Εντάξει, θα φύγουμε, αλλά θα έρθουμε αύριο.»Μόλις φεύγουν σκάμε στα γέλια..-« Α ρε Κέλλη! Έγινες και κυρία τώρα; Πάντως τα πας καλά με τα παιδιά και δε σου φαινότανε..Να’ σαι καλά..» 

«Σήμερα έβρεχε καταρρακτωδώς το πρωί. Με κουβέρτες για προφύλαξη, βγαίναμε σε γκρουπάκια των τριών για να πάμε στις τουαλέτες. Μετά κάτσαμε όλες μαζί στο διπλό τυλιγμένες με κουβέρτες και λέγαμε ιστορίες τρόμου. Αντί για τις 8.00 βάλανε πρωινό ξύπνημα στις 9.30..» 

«Ήμουν πολύ κουρασμένη από χθες. Το πρωί δεν με ξύπνησαν ούτε τα Στρουμφάκια ούτε κάποιο μαξιλάρι που είτε το πέταγε κάποια επειδή τσαντιζόταν που ξυπνούσε  είτε  έβγαινε  εκτός πορείας στον πρωινό μαξιλαροπόλεμο. Κι έτσι με ξεχάσανε. Κατέβηκαν στη Σημαία και στην κουζίνα χωρίς εμένα. Γυρνώντας, και ενώ η Χριστίνα έψαχνε σφουγγαρίστρα αρχίζει να τσιρίζει «Καλέ η Ροδόεσσα είναι άρρωστη! Δεν κουνιέται καθόλου από το κρεβάτι..». Είχα ευχαριστηθεί ύπνο, αλλά πείναγα. Πάντως, έγραψα ιστορία.. Πολλοί προφασιζόμενοι ότι δεν άκουγαν το Εγερτήριο προσπαθούσαν να κοιμηθούν παραπάνω.. Αλλά μόνο εγώ τα κατάφερα!»  

«Σήμερα έχει έκλειψη ηλίου. Δεχτήκαμε πολλά τηλεφωνήματα από γονείς προκειμένου να σας δέσουμε τα μάτια. Εμείς θα σας πούμε απλά το πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν και  θα σας δείξουμε τον ήλιο μέσα από ειδικά γυαλιά για να καταλάβετε γιατί δεν πρέπει να κοιτάξετε τον ήλιο σήμερα.» 

«Τελευταίο βράδυ.. Γουστάρετε να κοιμηθούμε στρωματσάδα; Μία-μία θα απλώσουμε τις κουβέρτες μας κάτω, τη μια δίπλα στην άλλη και θα ξαπλώσουμε. Επειδή κάνει ψυχρούλα  φορέστε φόρμες. Θα ανάψω και ένα φιδάκι για τα κουνούπια.. Όσες δεν θέλουν να συμμετάσχουν μη σώσουν και κοιμηθούν απόψε..» 

Θα κλείσω με τον ύμνο των απανταχού κατασκηνωτών «Κι όμως είμαι ακόμα εδώ.. Κι αυτό το καλοκαίρι.. Λιωμένο παγωτό κολλάει στο χέρι..»

Advertisements

~ από justelene στο Ιουλίου 31, 2006.

4 Σχόλια to “Αχ!..”

 1. Axa….μάλιστα…..
  Να το σκεφτώ δις μη σου πω τρις για κατασκήνωση…..ε;

 2. Ναι..Αν και δεν είναι από τη σκοπιά του ομαδάρχη όλα..Καλωσήρθες!

 3. Αααααχ! Τι μου θύμισες πάλι;
  Κατασκήνωση! 8 χρόνια κατασκηνώτρια και 3 ομαδάρχισα!
  Η πρωινή επιθεώρηση, η «κραυγή» της σκηνής, ο «κλοιός» στη θάλασσα, το δεκατιανό, η βραδινή ψυχαγωγία, το σιωπητήριο, τα κολυνώματα και οι νυχτερινές βόλτες στις σκηνές των αγοριών…

  Και φυσικά η τελευταία νύχτα, το τραγούδι του αποχαιρετισμού, κλάματα, κι αγκαλιές…
  όχι δεν χωριζόμαστε για πάντοτε παιδιά, μα θα ξαναβρισκόμαστε αδέρφια μου συχνά…

  Από όποια σκοπιά και να το δεις είναι μια απίστευτη εμπειρία!
  Γιατί; Γιατί με παιδεύετε; Του χρόνου μου φαίνεται θα πάω κοινοτάρχισσα! Χε χε!

 4. polu gamato!!!!Trela gelia!!!!Mou thumizeis ti diki mou kataskinwsi!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: